Voor vragen of informatie:

Wijkspeeltuin De Boog

De Boog is een historische speeltuin in het hartje van de Utrechtse Dichterswijk. De speeltuin biedt vermaak voor jong en oud. Met een flinke glijbaan, een grote zandbak en – op warme dagen – een verfrissend zwembad.

In deze groene oase kunnen bezoekers rustig op de bankjes zitten terwijl de kinderen spelen, maar ook zelf initiatieven nemen. Een keer iets timmeren in het atelier of werken in de tuin. Een buitenspel doen met iedereen die dat wil of samen thee drinken aan een van de picknicktafels.

Steeds meer bezoekers worden zelf actief in de wijktuin, omdat ze zien dat De Boog een heerlijke plek is om te zijn en ook een plek die het verdient om goed gebruikt te worden. Dus: alle ideeën zijn van harte welkom, samen zorgen we voor een fantastische wijktuin.

Wat kun je er doen?

BINNEN – Bij regen en kou is er binnen altijd iets te doen. Spelletjes spelen, knutselen, verkleden, werken aan het grote tafelkleed of samen even tijd voor thee maken. Ook is er een timmeratelier en een kleine ballenbak.
Kinderen kunnen een van de blokhuisjes ‘huren’ (gratis) om daar een middag lekker te spelen.

BUITEN – Met een speelbad en een grote zandbak met waterpomp, schommels en klimtoestellen voor groot en klein is er voor iedereen wel iets te doen. De toestellen zijn gericht op 3 tot 12 jarigen. Bij mooi weer is er ook een peuterbadje. Voor de grotere kinderen is er het voetbalveldje en een ping-pongtafel en zijn er wat grote buitenspellen (straathockey, kegelen, etc).

Vreedzaam

Wijktuin De Boog is een Vreedzame speeltuin. Dit betekent dat we op een positieve manier met elkaar omgaan, complimenten geven en conflicten samen oplossen.

Rookvrij

Wijkspeeltuin De Boog is rookvrij. Dat betekent dat niemand rookt op het speelterrein. We doen dit omdat we het goede voorbeeld aan kinderen willen geven. Behalve gezond, is rookvrij spelen ook veilig spelen. Uit onderzoek blijkt dat als kinderen anderen zien roken zij later zelf sneller beginnen met roken. Wij vinden een rookvrije en gezonde omgeving voor iedereen belangrijk.

Rookvrije generatie

Heb je een idee?

Ouders en kinderen kunnen hun eigen plannen maken en uitvoeren. De medewerkers zorgen voor hulp en ondersteuning. Heb je een plan of wil je een keer meehelpen? Laat het weten en neem contact met ons op!
Gerealiseerd door Mart Zonneveld